V meste dnes prebieha prvá poľsko-slovenská burza informácií

23.05.2011 Humenné

Humenné 23. mája (TASR) - Poskytnutie informácií o možnostiach práce či štúdia doma, ale aj v zahraničí je hlavným zámerom burzy informácií, ktorú dnes zorganizoval Úrad práce sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) v Humennom spolu so sieťou Európskych služieb zamestnanosti (EURES). Dnešné podujatie má prvýkrát cezhraničný, poľsko-slovenský charakter.
Slovensko-poľská burza informácií je určená podľa hovorkyne humenského ÚPSVaR Márie Kulanovej prioritne mladým ľuďom vo veku do 29 rokov. \"Vyhodnotenie prvého kvartálu 2011 ukázalo, že miera evidovanej nezamestnanosti u tejto skupiny osôb je viac ako 30 percent,\" uviedla v tejto súvislosti Kulanová.
\"Cieľom dnešného podujatia je teda podporiť cezhraničnú mobilitu a rozvoj prihraničných trhov práce. Mladí ľudia tu dnes získajú informácie o trhoch práce, ale aj o možnostiach štúdia na vysokej škole, napríklad v Sanoku, Rzeszowe či Krosne,\" doplnila poradkyňa siete EURES Miroslava Hiľovská.
Poľský pracovný trh prišli do Humenného predstavovať pracovníci poľskej siete EURES, za slovenskú stranu prezentujú svoje spoločnosti stovkám nezamestnaných, študentom a absolventom stredných, ako i vysokých škôl 13 zamestnávatelia. Možnosti štúdia približujú všetkým záujemcom zástupcovia viacerých vysokých škôl.
\"V takýchto podujatiach plánujeme určite pokračovať a na revanš predpokladáme, že takúto burzu informácií zorganizuje aj poľská strana,\" uzavrela Kulanová. 
 

Vyberte región